Over ons

Evolution Twirlteam traint op maandag-en woensdagavond, De trainingen zijn in de sporthallen in Veenendaal. De trainingstijden vallen tussen 17.00 uur tot 21.30 uur, afhankelijk van de onderdelen waarin een lid deelneemt.

Vanaf de leeftijd van 6 jaar mag je meedoen met deze geweldige sport.

De eerste 4 proeftrainingen zijn gratis en je bent van harte welkom.

Onze vereniging bestaat uit verschillende teams en solisten die uitkomen in diverse categorieën en onderdelen, op verschillende niveaus van de NBTA. 

Regelmatig gaan we op wedstrijden van de National Baton Twirling Association (NBTA). Bij deze wedstrijden kan je bij voldoende punten geselecteerd worden voor de Nederlandse Kampioenswedstrijden.

Je hebt leeftijd categorieën en niveau-categorieën.  Als leeftijd categorieën heb je:

•Peewee; dat is van 0-7 jaar
•Juvenile; van 7-10 jaar
•Preteen; van 11-13 jaar
•Junior; van 14-17 jaar
•Senior; 18 jaar en ouder

Ook heb je nog niveau-categorieën. Je start als beginner. Als je beginner bent krijg je normaal in de 60 punten. Alleen als je het super goed doet krijg je 70 punten of meer. Als je 70 punten of meer haalt promoveer je naar intermediate.

In de intermediate klasse haal je normaal in de 70 punten. Ook daar promoveer je weer als je 80 punten of meer haalt. Dan ga je naar advance- of kampioenklasse. Je kunt daar maximaal in de 80 punten halen.